ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ.

2017-10-24 00:05

Μπάγερν Μονάχου: Νέο ρεκόρ κερδών και αύξηση της κερδοφορίας

Global Sports BusinessΔευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 19:22

Μπάγερν Μονάχου: Νέο ρεκόρ κερδών και αύξηση της κερδοφορίας
 

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε ακόμα μία φορά τα δόντια της, ανακοινώνοντας τα μεγαλύτερα ετήσια έσοδα στην ιστορία της καθώς και σημαντική κερδοφορία.

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της FC Bayern München AG, όπως είναι το εταιρικό όνομα της Μπάγερν, παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της λειτουργίας του κλαμπ για τη σεζόν 2016-17, τα οποία για ακόμα μία χρονιά ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Η διοίκηση των «Βαυαρών» ανακοίνωσε πως τα ετήσια έσοδα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φτάνοντας τα 640,55 εκατ. ευρώ(626,8 εκατ. ευρώ την περίοδο 2015-16), ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως μετά την αφαίρεση των εξόδων αλλά και την καταβολή των όποιων φόρων, τα τελικά και καθαρά κέρδη ήταν της τάξεως των 39,19 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι κατά 18,6% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και παράλληλα σηματοδοτεί το 25ο συναπτό έτος που ο σύλλογος ήταν κερδοφόρος.

Τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα αν η ομάδα δεν αποκλειόταν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχανε στα ημιτελικά του γερμανικού Κυπέλλου. Σύμφωνα με τον Οικονομικό Διευθυντή του συλλόγου, Γιαν Κρίστιαν Ντρέεσεν, αυτές οι δύο αγωνιστικές αποτυχίες στέρησαν από τα ταμεία ακόμα 25 εκατ.

Ο Καρλ - Χάινς Ρουμενίνγκε, Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάγερν, βλέπει τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα ως «ακόμα ένα ιδανικό παράδειγμα για το πόσο σωστή και σταθερή οικονομική πολιτική έχουμε». Ο Γερμανός παλαίμαχος άσος και πλέον παράγοντας είναι επικεφαλής από το 2002 που η Μπάγερν έγινε ιδιωτική εταιρεία. «Η απόφασή μας το 2002 να μετατρέψουμε το τμήμα ποδοσφαίρου της Μπάγερν σε ανώνυμη εταιρεία, παρά τις ανησυχίες ορισμένων, δεν ήταν απλά ένα σημαντικό βήμα στο σχέδιο κατασκευής του γηπέδου, αλλά μία πρωτοποριακή και ιδιαιτέρως επιτυχημένη κίνηση ποδοσφαιρικά. Τα ύψους 162,7 εκατ. ευρώ της πρώτης σεζόν έχουν πλέον τριπλασιαστεί, ενώ τρεις φορές μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών του κλαμπ».

 

ΠΗΓΗ : WWW.SPORTANDBUSINESS.GR